Østlandets frodige matfat

Andre grønnsaker

PurrePurre

SalgssesongCa. 1. august til 31. oktober.

Oppbevaring: Bør oppbevares i plast i kjølerom/kjøleskap.

Purre er også fin å fryse ned i staver eller kuttet i ringer så har du utover vinteren.

Tips: Stek ringer av purre sammen med gulrot og sellerirot som tilbehør til middagen. Smak til med salt og pepper.

RødløkRødløk 

SortimentRød løk og vanlig løk

SalgssesongCa. 1. august til 31. oktober.

Rødløk og vanlig løk kan brukes som basis i all mat! Setter smak på hjemmelagede supper, sauser, omeletter og gratenger! 

LøkLøk

Oppbevaring: Løk og rødløk bør oppbevares i plast i kjølerom/kjøleskap.

Vi har også tørket løk i vinterforsyningsalget i oktober. 

VårløkVårløk

SalgssesongCa. 15. juli til 31. oktober.

Oppbevaring: Vårløk bør oppbevares i plast i kjøleskap/kjølerom.

Vårløk er også fin å fryse ned i ringer så har du utover vinteren.

Tips: Stek ringer av vårløk sammen med gulrot og sellerirot som tilbehør til middagen. Smak til med salt og pepper.


StangselleriSelleri

SortimentStilkselleri og sellerirot

SalgssesongCa. 1. august til 31. oktober.

Oppbevaring: Selleri bør oppbevares i kjøleskap/kjølerom i plast. Fjern bladene på selleriroten.

Sellerirot er fin å fryse ned (i terninger) og ha utover vinteren

Tips: Sellerirotens blader kan være en fin smakstilsetning til ulike retter. Kan også tørkes.

ReddikerRedikker

SalgssesongCa. 15. juni til 31. oktober.

Oppbevaring: Redikker bør oppbevares i lufttett boks eller i plast i kjøleskap. Bladene fjernes først.

SquashSquash

SortimentGrønn og gul squash

SalgssesongCa. 15. juli og sålenge været tillater det. (frem til frosten kommer)

Oppbevaring: Squash bør oppbevares i romtemperatur i plast, eventuelt i svalrom i kjøleskap. (som agurken)

Bondebønner

Bilde og info kommer 


Vanlige sukkererter

Vanlige sukkererter

SalgssesongCa. 1. august til 10. oktober.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Sugarsnap sukkererter

Sugarsnap sukkererter

SalgssesongCa. 1. august til 10. oktober.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Aspargesbonner Aspargesbønner

SalgssesongMidten av august og sålenge været tillater det.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Bladpersille

Bladpersille

Mer informasjon kommer.


Dill

Dill

SalgssesongCa. 15. juli og sålenge været tillater det.Vi har også krondill i krepsesesongen.

Oppbevaring: Dill bør oppbevares i kjøleskap i plast. 

Tips: Dill er veldig godt i salat!

Kruspersille

Kruspersille

SalgssesongCa. 15. juli og så lenge været tillater det.

Oppbevaring: Kruspersille kan oppbevares i et vannglass på kjøkkenbenken eller i plast i kjøleskapet for lengre holdbarhet. Det er også fint og hakke kruspersillen og fryse den.

Kruspersille er fin å hakke opp og fryse ned for enkel tilsetning til supper, poteter o.l.

Tips: Kruspersille fungerer utmerket som et friskt dryss til enhver rett, herunder supper.

Fennikel

Fennikel

SalgssesongMidten av august og sålenge været tillater det.

Oppbevaring: Bør oppbevares i kjølerom/kjøleskap i plast.

Fennikel har en deilig anissmak og er like god rå i salater som grillet, kokt eller stekt som tilbehør til middagen. Se www.frukt.no for gode retter med fennikel.

 GressløkGressløk 

Tilbake til produktoversikt

  

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2017 Skarstad Gartneri & Gårdsmarked