Østlandets frodige matfat

Veksthusprodukter     

Alle veksthusgrønnsakene våre er usprøytet og høstet fra egne veksthus. Tomatene våre sår vi 2. nyttårsdag, planter dem ut i veksthusene i februar, og begynner høstingen i slutten av april.  

Agurkene sår vi i første halvdel av februar og begynner høsting innen 1. mai, da agurkplantene vokser veldig raskt. 

Søtpaprikaen sår vi sammen med tomatene, men de vokser mye saktere og gir derfor ikke høsteklar paprika før i midten av juni. 

Vi bruker ulike nyttedyr for å bekjempe skadegjørere og bevare et godt klima i veksthusene våre.

Våre veksthusprodukter får henge på plantene til de er helt modne, hvilket gir dem en søtere, sprøere og bedre smak enn om de høstes før de er modne.   

 

Tomater i veksthus     Agurk

Salgssesong: Tomat og agurk fra 1. mai til 31. oktober. Søtpaprika fra ca. 15. juni til 31. oktober.

Oppbevaring: Tomater og agurker bør oppbevares i svalsone, 10-12 oC, men de holder seg også godt mange dager i romtemperatur. Tomater og agurker mister sin gode smak ved oppbevaring i kjøleskap. Agurken må oppbevares lufttett for at den skal beholde sin sprøhet. Søtpaprikaen oppbevares i plast i kjøleskap.


 Sortiment 

Runde tomaterRunde tomater

Bruksområde: Tomat har et stort bruksområde og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Tomat kan spises naturell, smørdampet, stekt, gratinert, eller kokes til suppe. Tomatene er et kjent følge til salaten, og er ellers god som tilbehør. Grønne tomater er godt egnet til sylting.

Røde sherrytomaterRøde sherry tomater

Bruksområde: Sherrytomaten er den minste tomaten vi har, og de har en kraftig og god tomatsmak. Sherrytomater egner seg godt til snacks, i salatbollen eller som tilbehør.

Gule sherrytomaterGule sherry tomater

Bruksområde: Sherrytomaten er den minste tomaten vi har, og de har en kraftig og god tomatsmak. Sherrytomater egner seg godt til snacks, i salatbollen eller som tilbehør.

Plommetomater Plommetomater

Bruksområde: Plommetomaten har mye tykkere fruktkjøtt enn vanlig runde tomater, og egner seg derfor spesielt godt til gryteretter og sauser, men på grunn av sin veldig gode smak, så nytes de like gjerne naturell og i salater.


PerletomatPerletomat

Bruksområde: Perletomaten er en liten variant av plommetomaten, og den er full av sødme og god smak! Den er utmerket som snacks, men den egner seg også godt til kutting på grunn av sin faste konsistens. 

 

AgurkerAgurker

Bruksområde: Agurk brukes oftest i salater og som pålegg og pynt på smørbrød. Agurk er også godt til fiskeretter og pasta. 

NB: Agurk må oppbevares i plast eller aluminiumsfolie, da hele 96 % av agurken består av vann! Oppbevares agurken riktig er den sprø, saftig og god!  

KnaskeagurkKnaskeagurker

Bruksområde: Knaskeagurk er som tomatenes sherrytomat; enda søtere og mer smaksrik enn storebroren! Den brukes til snacks, til dip, som et lite mellommåltid eller den kan kuttes og brukes som vanlig agurk. 

Søtpaprika i veksthusetSøtpaprika

Bruksområde: Paprika brukes til ost, i salater, i gryteretter og i wok. Den kan også fylles og gratineres, men egner seg svært godt som garnityr på smørbrød. 

NB: Søtpaprika må oppbevares i plast!

 

Tilbake til produktoversikt

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2019 Skarstad Gartneri & Gårdsmarked